Riktigt läcker cheesecake

Hade förra veckan besök av min fina vän och kollega Mikaela och hennes yngsta dotter. Mikaela hade med sig en cheesecake som hon bakat, som jag bara måste dela med mig av. En annorlunda smakupplevelse där de olika smakerna på riktigt gifte sig med varandra. Den är gjord på chévre (getost) och vit choklad som toppas med färska, lite sura, hallon. Ljuvligt! Så om ni gillar ostar med mycket smak så rekommenderar jag er att testa detta.
 
 
 

Vit choklad - och chévre cheesecake:
 
Ingredienser:
 
85 g smör
230 g digestivekex
330 g vit choklad 
200 g chévre
400 g Philadelphia ost
2,5 dl vispgrädde 
 
250 g färska hallon 
 
 
Så här gör du:
 
Börja med att smälta smöret och häll sedan ner det i en matberedare. Smula ner digestivekexen i smöret och mixa till en jämn smet.Tryck ut smeten i en pajform (24 cm) och ställ in den i kylen.
 
Hacka ca 2/3 av den vita chokladen och häll ner i en matberedare. Smula även ner chévren. Koka upp vispgrädden och häll den över osten och chokladen och mixa. Tillsätt Philadelphia osten och mixa till en slät och fin kräm. Häll ner krämen i pajformen över pajskalet och ställ in i kylen igen.
 
Riv resten av den vita chokladen grovt och strössla den över den kalla cheesecaken. Gratinera sedan cheesecaken hastigt på 275° på övervärme. Ställ sedan in den i kylen igen.
 
Servera med färska hallon.
 
 
Lycka till! 
#1 - - Anonym:

Vad roligt att den smakade bra😀/ Mikaela

Svar: Det vet du!! 😙 Kramar
Sandra Vulkan

#2 - - Tori Johansson:

Den låter jättegod, måste prövas! Kram Tori

Svar: Ja gör det! ❤ Kramar
Sandra Vulkan

#3 - - Mamma ❤ :

Den måste jag göra vid något tillfälle. Smakar säkert jätte bra. Kram kram ❤.

Svar: Ja en speciell smak men riktigt god! ❤
Sandra Vulkan