Goda limpan - recept

Som jag lovade i gårdagens inlägg så kommer här receptet på den glutenfria och mjölkproteinfria, nyttiga limpan. 



Grundreceptet har jag hittat hos @hälsosemlan på Instagram, men den innehöll tyvärr mjölkprotein. Jag ja även till pumpafrön.

Goda limpan:

7 dl glutenfria havregryn
1 dl linfrön
1 dl pumpafrön
5 dl havregurt naturell
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 ägg
1 rivet äpple 

Kokosolja eller mjölkfritt smör
1 dl pumpafrön

Gör så här:

Mixa havregrynen och pumpafröna till ett mjöl. Blanda i linfrön, salt och bikarbonat. Rör sedan i havregryn. Vispa äggen fluffiga och vänd ner i smeten. Riv ett äpple och rör till sist även ner det i smeten. 

Smörj en brödform och strö i pumpa frön. Häll i smeten i formen. Grädda på 180° i ugnen i ca 70 minuter. 



Jag tycker att de uppskivade bröden blir godast ifall en rostar dem i ugnen (grill + varmluft). Mina åt jag med kaviar och nykokta krämiga ägg.



Nästa gång ska jag blanda i anis för mer kryddig smak.


Hoppas att du gillar receptet och vill lämna ett hjärtklick som svar! ❤⬇️

#1 - - Anonym:

Härligt med lyckade recept😀/ Mikaela

Svar: 😁❤
Sandra Vulkan