Goda limpan - recept
Grundreceptet har jag hittat hos @hälsosemlan på Instagram, men den innehöll tyvärr mjölkprotein. Jag ja även till pumpafrön.
Goda limpan:
7 dl glutenfria havregryn
1 dl linfrön
1 dl pumpafrön
5 dl havregurt naturell
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 ägg
1 rivet äpple
Kokosolja eller mjölkfritt smör
1 dl pumpafrön
Gör så här:
Mixa havregrynen och pumpafröna till ett mjöl. Blanda i linfrön, salt och bikarbonat. Rör sedan i havregryn. Vispa äggen fluffiga och vänd ner i smeten. Riv ett äpple och rör till sist även ner det i smeten.
Smörj en brödform och strö i pumpa frön. Häll i smeten i formen. Grädda på 180° i ugnen i ca 70 minuter.
Jag tycker att de uppskivade bröden blir godast ifall en rostar dem i ugnen (grill + varmluft). Mina åt jag med kaviar och nykokta krämiga ägg.
Nästa gång ska jag blanda i anis för mer kryddig smak.
Hoppas att du gillar receptet och vill lämna ett hjärtklick som svar! ❤⬇️
Härligt med lyckade recept😀/ Mikaela