Varför tystas detta ner??? (innehåller även recept på nyttiga kanelbullar)

Ju mer jag läser/lyssnar på om sockret och det vita mjölets påverkan på våra kroppar ju mer fakta från forskningen som jag tar del av destu mer förskräckt blir jag över människans egoism att tjäna pengar på sånt som på riktigt förstör vår hälsa och att det ens kan vara lagligt...

Nej, jag vill inte predika och tvinga alla att sluta äta sånt som en vill äta. Men jag tycker att det är viktigt att ändå få förmedla min kunskap om denna forskning som media, företag, läkarvården och många myndigheter inte vill att vi ska ta del av.

Så här är det: Det vita mjölet som omvandlas till rent druvsocker i våra kroppar skjuter ut extrema mängder socker i vårt blod. Vårt blod ska endast innehålla 5 gram socker, när vi äter produkter som är eller omvandlas till socker i våra kroppar så får vi ca 100 gram socker i blodet. Detta leder i sin tur att insulin nivån stiger till onormala höga nivåer, som ibland är direkt farliga. Att allt socker gör oss tjockare är ju inget nytt för någon, men det bidrar även till mängder av sjukdomar, så som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, diabetes, blindtarmsinflammationer,som neurologiska sjukdomar mm. Dessutom så innehåller mjölet knappt någon näring alls, utan istället stärkelse . Det är faktiskt just därför som mjölet började skeppas omkring i världen, för inte ens skadedjur kan leva enbart på så näringsfattig kost. 

Och vi vet ju alla att vi förstår våra tänder med socker. Kariesbakterierna lever på socker och tackar oss genom att omvandla sockret till syra som i sin tur fräter sönder våra tänder. Tänderna ruttnar av socker.

Hur kan detta vita knark som socker och vitt mjöl faktiskt är, få existera i vår mat i dagens medvetna samhälle??? 
Varför tystas detta ner?
Forskningsresultat har funnits i mängder med årtionden, men mörkats, istället har fettet lyfts som något farligt. Det goda fettet som våra kroppar egentligen mår bra av och behöver...

Och hur kommer det sig att många av oss faktiskt tycker att vi är snälla när vi ger våra barn och andra medmänniskor detta "gift"?
Att vi använder sockerprodukter som belöning och "mutor"?
Att vi ser intag av dessa onyttigheter som en social njutning?

Och hur ökar vi denna medvetenhet kring detta?

Jag försöker att dra mitt strå till stacken och bjuder därför på ännu ett recept på nyttigt fikabröd, som innehåller goda fetter, mycket fibrer, proteiner mm och som dessutom smakar fantastiskt gott. Kolla gärna under kategorin Rawfood recept för fler nyttigheter!

Mot bättre hälsa!!



Nyttiga kanelbullar

"Bulldeg":
2 dl cashewnötter 
1 dl havregryn 
1 dl riven kokos 
1 nypa salt 
8 färska dadlar 
3-4 tsk vatten

Fyllning:
1 dl mandel (gärna blötlagda)
1 msk kanel
8 färska dadlar 
1 msk vatten

Gör så här:

Rosta cashewnötter och havregryn på 100°C i ugnen i ca 10 min.

Mixa alla ingredienser i bulldegen och kavla sedan ut degen mellan två bakplåtspapper. 

Mixa alla ingredienser till fyllningen och bred sedan ut fyllningen över bulldegen.

Rulla ihop som en rulltårta och in i kylen/frysen med den. 

Ta ut och skör upp i lagom tjocka bullskivor. 

Toppa med riven kokos. 


Detta recept har jag fått från boken "Food Pharmacy Kokboken".

Dessa smakar verkligen som innanmätet, det godaste, i en kanelbulle. Kan inte bli mycket bättre än så om en gillar kanelbullar alltså!




Lämna kommentar publicerat i Allmänt, Hälsa, Livet på gården, Rawfood recept, Recept, diy, sjukdom;
Taggar: Food Pharmacy, Hälsorevolutionen, Rawfood fika, antiinflammatorisk kost, antiinflammatorisk livsstil, det vita knarket, fiberrik, glutenfritt, goda tarmbakterier, kanelbullar, matrevolutionen, metabola pandemin, mjölkfritt, mot bättre hälsa, nyttigt gott, näringsrik, ohälsa, proteinrik, recept, sjuk mat, socker, sockerfritt, vad socker gör med vår hälsa, vegan, vegansk, vitt mjöl