Nyttig jordgubbs- & rabarberpaj...

Igår hade jag otroligt mycket energi i min kropp och mitt sinne hela dagen. Så trots en arbetsdag mellan 05.45 och 16.00 så ställde jag mig i köket och improviserade ihop en fantastiskt god och somrig paj. Helt utan tillsatt socker, gluten och stärkelser. Går även att göra utan mjölkprodukter men jag valde att ha i äkta smör, men även kokosolja funkar.

Somrigpaj á lá Sandra
Ingredienser:
Ca 3 dl rabarber i bitar (jag hade tinat från frysen)
10 st jordgubbar av större storlek
6 färska dadlar 
1 banan
5 dl havregryn (jag tog glutenfria)
5 msk riven kokos 
1 tsk vaniljpulver 
50 g smör
1/2 tsk kardemumma 

Gör så här: Mixa jordgubbarna med dadlarna och blanda sedan ihop röran med rabarberbitarna. Fördela i smord pajform, bröad med riven kokos. 
Mosa bananen och blanda med de torra ingredienserna och smöret. Fördela över fyllningen i pajformen 
Grädda ca 20 minuter på 200°C varmluft.

Jag serverade pajen med en vaniljsås gjord på 2.5 dl kokosmjölk i tetra som jag mixat med 6 dadlar, 1 tsk vaniljpulver och lite salt.

Lycka till!!

Sedan slängde jag även ihop en plåt med fröknäcke. Det var längesedan nu. Underbara dofter I köket spred sig. Recept på fröknäcket finns under kategorin Recept.
Medan knäcket gräddades hann jag med lite skrivande vid datorn, hemtentan och ett grupparbete finslipades. Kände mig nästan lite besviken när det var dags att krypa ner I sängen...