Underbara nyttiga rawfood-lakritsbollar!!! ❤

Lakritsbollar
600 g färska dadlar
2-3 dl cashewnötter
3 msk raw kakao
1 tsk äkta vaniljpulver (kan uteslutas)
2 msk kokosolja
2 msk chiafrön
Lakritspulver (eller Riven kokos)
(Självklart använder jag endast ekologiska produkter.)
Börja med att hacka cashewnötterna i en matberedare. Häll ner nöthacket i en bunke.
Kärna ur dadlarna. Smält kokosoljan. Mixa dadlar, olja, vaniljpulver och kakao till en deg.
Tillsätt nöthacket och chiafrön och mixa ihop allt. Rulla sedan till små bollar och rulla bollarna i lakritspulvret (eller riven kokos). Ett tips då dessa är kladdiga är att hela tiden se till att vara blöt om händerna, jag sköljer mina händer i varmt vatten efter varannan till vår tredje rullad boll.
Tillsätt nöthacket och chiafrön och mixa ihop allt. Rulla sedan till små bollar och rulla bollarna i lakritspulvret (eller riven kokos). Ett tips då dessa är kladdiga är att hela tiden se till att vara blöt om händerna, jag sköljer mina händer i varmt vatten efter varannan till vår tredje rullad boll.
Ställ dem sedan att stelna i kylen eller frysen i minst en timme.

Skriv gärna och berätta vad du tyckte om dem ifall du testar dem. Själv hamnar jag i himlen varje gång som jag stoppar dem i munnen! ❤☟ Kramar...
Måste pröva😊