Smarriga rawfood saffransrutor đ
Nu Àr det dags att jag delar med mig av mitt super lyxiga och juliga recept pÄ nyttiga, antiinflammatoriska, nÀringsrika och extremt goda saffransrutor.
Jag har utgÄtt frÄn förra Ärets recept pÄ saffransbollar och Susanna Moen's rawbollar av olika slag och skapat detta som ett sammelsurium av allt. Resultatet blev vÀldigt lyckat! Alla som fÄtt smaka dem Àlskar dem! SÄ det Àr inte bara jag...
Saffransrutor
1 dl mandlar
1 dl havregryn
1 dl pumpafrön
2 skopor cleancollagen (kan uteslutas)
2 förp. saffran
1/2 tsk salt
6 fÀrska urkÀrnade dadlar
1 1/2 msk kokosolja
1 msk vatten
(SjÀlvklart sÄ anvÀnder jag mig av ekologiska produkter i den mÄn det gÄr )
Gör sÄ hÀr: Mixa alla ingredienser till en jÀmn kletig massa. Tryck ut i önskad form (jag anvÀnder matlÄdor i glas som jag klÀr med plastfolie eller bakplÄtspapper för enklare framtagning). Toppa med riven kokos och stÀll in i frysen i minst ett par timmar.
(GÄr ju sÄklart Àven att rulla till bollar om sÄ önskas, jag Àr bara för lat för att göra det.)
BNjut!!
Om du testar dessa sÄ vill jag gÀrna veta vad du tycker om dem. Och tagga mig gÀrna i eventuella inlÀgg om dem i dina sociala medier.
Kanske ska provađ/ Mikaela