Nyttig alternativ Semla ❤
Nu ni!
Här kommer receptet på de goda, näringsrika och antiinflammatoriska semlorna som jag bakade i helgen.
Jag utgick från bananbrödsreceptet som fantastiska Susanna Moen bjuder på, på Instagram. Modifierade receptet en aning så att det skulle smaka mer likt en semmelbulle. Sedan gjorde jag egen mandelmassa och spritsade på kokosgrädde (sån som är i tetra). Och vips så hade jag mig urgoda och nyttiga semlor!

Alla som känner mig väl vet att semlor är min svaghet i livet, det enda som skulle kunna få mig att äta utanför den antiinflammatoriska kosten. Vilket jag inte skulle må så bra av...
Men nu är problemet löst en gång för alla!!
Testade först att baka brödet i muffinsvariant men misslyckades av någon anledning med dem så de blev ganska så kompakta. Testade därför att baka brödet i brödform istället vilket blev såå mycket bättre men inte lika snygga semlor.

Semmelbananbröd
2 bananer
4 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpafrön & solrosfrön (50/50)
1 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
2 ägg
1/2 dl flytande smör med rapsolja alt. Kokosolja
Gör så här: Mixa samman alla ingredienser till en kladdig smet och häll ner i bakplåtspapperklädd brödform. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter på 175°C. Låt svalna och skär i skivor av önskad tjocklek.
Mandelmassa
2 dl mandlar
4 dadlar
Gör så här: Mixa mandlarna ganska så mycket men låt det gärna vara lite småbitar kvar. och tillsätt dadlarna. Mixa tills det blir mandelmassa helt enkelt. Bred ut önskad mängd på brödskivan. Spritsa sedan på kokosgrädde direkt ur tetran.
Nu ser jag semlor ööööverallt, och blir så sjukt sugen! Måste nog ge mig iväg och handla så att jag kan testa din variant snart 😍🙏 ser ju SÅ gott ut!