Ljuvligt gott juligt fröknäcke...
När andra nu börjar mumsa på pepparkakor och saffransbullar så har jag funderat på vad mitt bidrag för i år ska bli.
Självklart så bakar jag bananbröd med saffran, pepparkaksrawfoodbakverk och annat gott nyttigt julgodis.
Men jag ville testa något nytt.
Då jag behövde göra om mitt fröknäcke recept för att få ta med det till jobbet (sesamfrön är ej tillåtna på förskolor pga allergier), så passade jag på att testa att baka ett fröknäcke med pepparkakskryddor i.

Och oj!!! Så himmelskt gott det blev!! Både som det är eller med smör och ost på, men allra godast blev det med ädelost på. Som en nyttig dröm!
Självklart vill jag dela med mig av detta så att fler kan få möjlighet att njuta av detta nu till advent.

Sandras juliga fröknäcke
1 dl Pumpafrön
1 dl Solrosfrön
1 dl Linfrön
4 msk Chiafrön
1 msk Fiberhusk
1 - 1 1/2 tsk Pepparkakskryddor
1/2 tsk Salt med jod
1 msk Kokosolja
2 1/2 dl kokande vatten
Flingsalt att strö ovanpå
Gör så här: Blanda ihop alla torra ingredienser. Klicka i Kokosolja och häll på hett vatten. Rör om. Låt stå medan ugnen blir varm, jag kör på 160°C varmluft. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och strössla över lite flingsalt. Grädda i ugnen i ca 60 minuter. Ta ut och lyssna till det ljuvliga knäppande knastrande ljudet av fröna. Låt svalna och bryt sedan i bitar i önskad storlek. Om en önskar mer jämna bitar så ta ut efter halva gräddningstiden och skär i bitar med pizzaskärare eller vass kniv och grädda sedan klart. NJUT!!!!

Tack för alla hjärtklick, de värmer!!!!
Fortsätta gärna att klicka på det lilla hjärtat i slutet av alla mina blogginlägg ❤⬇️ om du gillar att ta del av mitt liv.