Julstök i vårt lantkök...

Vid 8.30 gick Engla och jag ner till stallet för att göra iordning hästarna för ett besök i ridhuset. Hästarna var i toppform och Engla var nöjd när vi knallade hemåt igen. Ridhuset ligger ca 2.5 km från vår gård, vilket är ett alldeles lagom avstånd för framskrittning och avskrittning. Och en perfekt promenadtur. Men igår försvann all min ork i ridhuset. Så det var skitjobbigt att ta mig hem. Väl hemma var yrseln kraftig och när Örjan erbjöd skjuts på fyrhjulingen från stallet till huset, så orkade jag inte ens lyfta benet så högt så jag kunde gränsla sadeln. Fick åka damsits...



Efter en liten stunds vila hjälpte jag Engla att sätta en saffranbullsdeg. Medan den jäste slängde jag ihop saffransrutor á lá rawfood.
Julmusik blandat med dessa underbara dofter och båda döttrarna i köket, kan det bli mer juligt och hemtrevligt än så?!


Recept på rawfood saffransrutorna:

8 färska dadlar
3 dl havregryn 
1 1/12 msk kokosolja 
1 påse saffran
1/2 tsk salt
Ca 1 msk vatten

Gör så här: Kärna ur dadlarna och mixa med de övriga ingredienser. Tillsätt vattnet sist, så mycket så det blir en sammanhängande massa. Tryck ut massan i en liten form. Strössla över riven kokos. Ställ i frysen. Går att äta direkt från frysen. Njut!!!




Saffransbullarna blev så!!! Och tydligt väldigt goda!